بازاریابی محتوا چیست؟
بازاریابی محتوا برنامه و رویکرد استراتژیک بازاریابی است که تمرکز و مرکزیت آن بر تولید، انتشار و توزیع محتوای ارزشمند، مرتبط و سازگار برای مخاطبان هدف است به گونه ای که برای آنها جذاب باشد و منجر به بازگشت مخاطبان شده و نهایتا منجر به اقدام عمل از جانب مشتریان ارزشمند می شود.
در واقع شما سعی می کنید از طریق به اشتراک گذاری محتوایی که ارزشمند بوده و مرتبط با حوزه ی کاری تان، به مخاطبان تان کمک کنید تا مشکلات شان را حل کنند.
بازاریابی محتوا بنابر ۳ دلیل و مزیت اصلی برای شرکت هایی که از آن استفاده می کنند جذابیت دارد :
• افزایش فروش
• صرفه جویی در هزینه
• دستیابی به مشتریان بهتری که وفاداری بالایی دارند.
بازاریابی محتوا حال و آینده بازاریابی است!
تعریفی که از بازاریابی محتوا عنوان شد را بار دیگر مطالعه کنید، اما اینبار عبارات مرتبط و ارزشمند را از آن حذف کنید. فرق بازاریابی محتوا یا کانتنت مارکتینگ و سایر اطلاعاتی که شرکت ها به اشتراک می گذارند، در همین دو ویژگی نهفته است. به همین دلیل بازاریابی به عنوان یکی از رویکردهایاستراتژی بازاریابی شناخته می شود و یکی از ملزومات هر بازاریاب برای موفقیت کسب و کارش محسوب می شود.
بازاریابی بدون محتوایی عالی غیر ممکن است ، هر یک از موارد فوق باید به گونه ای تدوین شوند که برای مخاطبان جذاب باشد و آنها را ترغیب کند تا سایر محتوا ها را دنبال کنند.
چرا باید از بازاریابی محتوا استفاده کنیم؟
فهم دلیل اهمیت بازاریابی محتوا در کسب وکار، از فهم معنای آن مهم تر است. اول لازم است چرخه ی خرید را مرور کنیم ؛ چرخه ی خرید شامل ۴ مرحله ی زیر است :
• آگاهی : در این مرحله مخاطبان از وجود محصول یا خدمتی خاص آگاهی می یابند.
• جستجو : وقتی مخاطبان از وجود محصولی آگاهی می یابندبه جستجو در مورد آن می پردازند، تا بر اطلاعات خود بیافزایند.
• ملاحظات : در این مرحله مشتریان شروع به مقایسه کالا و خدمات با سایر محصولات مشابه می کنند.
• خرید : با در نظر گیری تمام موارد مهم، کالای مورد نظر را انتخاب کرده و اقدام به خرید می کنند.
اما نقش بازاریابی محتوا در این میان کجاست؟
تبلیغات و بازاریابی سنتی در مراحل سوم و چهارم عالی عمل می کند. بازاریابی محتوای هم در مراحل اول و دوم و از طریق افزایش آگاهی در مورد محصول و حل مشکلات مشتریان در چرخه ی خرید نقش ایفا می کند.
حال اگر بازاریابی محتوایی شما نقص داشته باشد، مشتریان از ابتدا در مورد کالا و خدمات شما آگاهی لازم و کافی را پیدا نکرده در نتیجه شاید هیچگاه به مرحله خرید از شما نرسند.
چک لیست ضروری برای بازاریابی محتوایی موثر
چگونه می توان یک محتوای خوب ساخت؟ چه ویژگی محتوا را خوب نشان می دهد؟ آیا جلب توجه مخاطب، نشان دهنده خوب بودن است؟ چه چیزی محتوا را جذاب می کند؟
پاسخ به این سوالات ساده نیست. خیلی از این عواملی که سبب جذاب بودن محتوا می شوند ناملموس هستند.
عوامل زیادی هستند که بر جذاب بودن محتوا تاثیر می گذارند و آن را بهتر می کنند. در زیر چک لیستی برای بازاریابی محتوا ارائه شده است که با استفاده از آن می توانید به رموز خلق محتوای جذاب دست یابید.
آیا مردم به آن چیزی که می نویسید توجه می کنند؟
عنوان و مطالبی که به نظر شما جذاب و مهم می آید، آیا برای خوانندگانتان نیز جذاب و مهم است؟
راحت ترین راه برای پاسخ دادن به این سوال آن است که کلمات کلیدی را جستجو کنید.
کلمات کلیدی امروزه به اندازه قبل مهم نیستند اما هنوز با ارزش هستند. لازم نیست که شما حتما یک کلمه کلیدی که بالاترین میزان جستجو را دارد، پیدا کنید و درباره آن پست بنویسید و از آن کلمه بار ها در متنتان استفاده کنید. اما باید میزان جستجوی کلمات کلیدی را بدانید تا به نیاز مشتریانتان پی ببرید و متوجه شوید که چه چیزی برایشان ارزشمند است.
برای مثال، وقتی می فهمید میزان جستجوی کلمه (( باغ بارانی ( باغی که توسط آب باران ابیاری می شود ))) بالاست، به این فکر می کنید که چرا مردم این عبارت را جستجو کرده اند. آیا آنها می خواهند بدانند که چه گیاهانی در این نوع آبیاری رشد می کنند؟ و یا آن ها می خواهند درباره روش های کنترل فرسایش یاد بگیرند؟
پاسخ می تواند این باشد که مردم درباره هر دو مورد می خواهند اطلاعات کسب کنند. حال شما می توانید از کلمات کلیدی دیگری استفاده کنید تا پاسخ سوالات افراد را پیدا کنید و سپس یک محتوا در آن زمینه فراهم کنید. حال شما یک محتوای با منظور ایجاد کرده اید که برای گوگل ارزشمند است و علاوه بر آن، محتوایی است که مخاطبان هدفتان به دنبال آن هستند.
آیا محتوای وبلاگ شما خاص است؟
هنگامی که عنوانی، سرتیتر اکثر مطالب می شود، اگر شما درباره آن ننویسید توجه خوانندگانتان را از دست می دهید.
اگر ماهیت سایت شما سرگرم کننده است و شما درباره آخرین موسیقی ها در آن مطلب نمی گذارید پس وب سایت شما بی ربط و بی معنی است. همان طور که اگر سایت سیاسی هستید و درباره آخرین اخبار مربوط به کاخ سفید مطلب نگذارید و یا سایت بازاریابی باشید ولی درباره (( جستجوی با منظور intent -content search / )) مطلبی ننویسید.
مطمئن شوید که درباره هر چیزی می نویسید، برداشت خاصی در آن زمینه بیان کنید. خلاصه ای از مطالب قدیمی تکراری و یا دیدگاه های قدیمی خسته کننده تهیه نکنید. در هر موضوعی برداشت جدیدی از آن ارائه دهید، نظر بحث برانگیز بدهید و یا اطلاعاتی که تا الان ارائه نشده اند را به اشتراک بگذارید.
آیا عنوان محتوای شما عالی است؟
عنوانتان مثل فروش یک زمین کوچک به خواننده ها است. آیا عنوان محتوایتان می تواند مخاطبان را متقاعد کند که بمانند و آن چیزی که شما نوشتید را بخوانند؟
نوشتن یک عنوان خوب، هنر است و به تمرین بسیار نیاز دارد. شما معمولا جذب عنوان هایی / headlines می شوید که به شما شیوه حل مشکلات را ارائه کرده اند یا یک لیست پیشنهاد کرده اند. این نوع از عناوین، معروف ترین هستند و بیشترین کلیک را دارند.
مهم تر از همه اینکه مطمئن شوید کلمات کلیدی در عنوان باشند. این یکی از بهترین شاخص های محتوایی مورد استفاده ی گوگل به هنگام خریدن در سایت است و بی شک در رتبه سایت شما در موتور جست و جوی گوگل بی تاثیر نخواهد بود.
آیا محتوایتان عناوین فرعی/ sub header دارد؟
هیچ کس وقت این را ندارد که یک مقاله ۱۰۰۰ کلمه ای را بخواند. بیشتر مردم تنها بولت / bullet ها ی اصلی مقاله و شاید هم چند جمله پراکنده از مقاله را بخوانند.
استفاده از عناوین فرعی/ subheader به خواننده ها کمک می کند که مقاله تان را به سرعت اسکن کنند و اطلاعات اولیه ای که می خواهند را به دست آوردند. علاوه بر این، عناوین فرعی به گوگل در فهرست کردن محتوایتان کمک می کند. شما حتی می توانید کلمات کلیدی مهم را نیز در عناوین فرعی به کار برید.
همچنین از بولت ها / bullets و دیگر نشانه های بصری برای شکستن محتوایتان و تقسیم آن به چند بخش استفاده کنید. مطمئن شوید که مهم ترین اطلاعات را در این قسمت های هایلایت شده قرار دهید.
آیا محتوایتان لینک داخلی دارد؟
وقتی شخصی پست شما را می خواند، شما باید از هر فرصتی استفاده کنید تا تعامل مخاطب را افزایش دهید. یکی از این راه ها لینک کردن محتوا به پست های قبلی یا صفحات دیگر وب سایتتان است.
مطمئن شوید که محتوا را به بهترین و مرتبط ترین مطالبتان لینک می کنید. کلمات کلیدی درست را برای لینک کردن انتخاب کنید. لینک ها می توانند رتبه ی شما در موتور جستجوی گوگل را بهتر کند.
لازم نیست حتما به صورت دستی لینک ها را وارد کنید چرا که اگر بخواهید دستی وارد کنید می بایست تمامی پست های مرتبط را به یاد آورید و از سوی دیگر آن پست ها را پیدا کنید که این کار زمان بر بوده و از سویی منطقی نیست. در این حالت شما می توانید از برنامه ها و افزونه ها / plugins برای جستجو در سایت و پیدا کردن محتوا به طور اتوماتیک استفاده کنید.
توجه به کلمات کلیدی، خاص بودن پست و برداشت جدیدی از موضوع، دارا بودن عناوین فرعی و اصلی، لینک های داخلی از جمله عواملی هستند که سبب جذاب شدن محتوای شما می شوند و به شما کمک می کند تا در بازاریابی محتوا موفق شوید و در رتبه بندی موتور جستجوی گوگل رتبه خوبی به دست آورید
ای ول
ممنون